Ana sayfa Merak Edilenler Jant Temizliği ve Bakımı

Jant Temizliği ve Bakımı

477
0
PAYLAŞ

Jant Temizliği ve Bakımı Otomobil tutkunlarının belkide en özen gösterdikleri konu araçların jantları olarak söyleyebiliriz. Hatta arabayı jant gösterir diye de bir laf vardır. Hal böyle olunca jant temizliği ve bakım konusuna da özen göstermek gerekiyor. Genel olarak jant temizliği ve bakımı hakkında tekniklerden bahsedeceğiz, bahsedeceğimiz tekniklerin detayına uygulama sırasında kullanılan ürünle girmek daha doğru olacaktır.

Jantlar Neden Kirlenir?

Jantların en temel kirlenme sebebi balata tozlarıdır, jantların kararması ve siyah noktaların oluşmasının sebebi fren balatalarının tozlarıdır.

Bunun haricinde jantlar çevresel etkenler sebebi ile fazlaca kirlenir, yağmur çamur, zift lekeleri v.b. durumlardır. Özetlemek gerekirse araçların yere en yakın kısımı jantlar bu sebeple kullandığımız bölgeye ve iklime göre farklılık gösterebilir.

Kirlenen jantları zamanında temizlik ve bakımı yapılmaz ise kir ve lekelerin çıkarılması zorlaşır. Çünkü fren balataların ısınması ile birlikte jantlarda çok aşırı ısınır ve kirler janta yapışır.

jant temizliği ve bakımı

Malzeme listesi

  • Su – Her zamanki gibi temel malzeme. Hortum ve sprey hortum ucu işimizi görecektir.
  • Fırça – Uygun bir jant fırçası hem işinizi kolaylaştırır hem de janta zarar vermez. Ucu sivri bir fırça siz bir taraftan temizlik yaparken çaktırmadan yeni çizikler atacaktır. Aracınızın boyasına sürmeyeceğiniz bir fırçayı jantlarınıza da sürmeyin. Aslında en temel kural bu.
  • Lastik fırçası – Lastik yanaklarını temizlemek için uygun bir fırça seçin.
  • Temizleme kimyasalı – Eğer daha önce benzeri bir bakım yapmadıysanız, asidik yapıda kuvvetli bir temizleyici seçmenizde fayda var. Ancak bu tip malzemeleri kullanırken hem cilt ve göz temasına hem de aracın kaportasına temas ettirmeyin. Parlatılmış metal jantlar (kaplamasız) üzerinde asidik temizleyici kullanmayın. Tamiri zor zararlar verebilirsiniz.
  • Yüzey dolgusu (sealant) – Bünyesinde temizleyici de barındıran bir yüzey dolgusu (sealant) kullanmanız sonucu iyi yönde etkileyecektir.
  • Dolgu uygulama aparatı – Bu iş için özel yapılmış süngerler olduğu gibi, katlanmış eski bir mikrofiber bez, sünger veya mikrofiber el uygulama pedi kullanabilirsiniz. Tercih size kalmış.
  • Lastik temizleyici – Uygulandığında lastiklerinizde grileşme veya kahverengileşme yapmayacak kaliteli bir lastik bakım ürünü kullanın.
  • Lastik parlatıcı – Mat yada parlak görünüm veren bir parlatıcı seçin. Tercih sizin.
  • Parlatıcı uygulama aparatı – Eski bir mikrofiber havlu ya da sünger işinizi görecektir.
  •  Mikrofiber havlu – Uygun fiyatlı mikrofiber havlular işinizi görür. Fazla para vermeye gerek yokJ Yeter ki temiz olsun, üzerinde hav olmasın.
  • Pamuk havlu  – Gerçekten kirli yüzeyleri yıkadıktan sonra kurulamak için eski pamuk havlular kullanmakta bir sakınca yok. Evde toz bezi niyetine duran eski havluları kullanabilirsiniz.
  • Eldiven – Ellerinizi koruyun! Nihayetinde kimyasal malzeme ile muhatap oluyorsunuz

DİĞER HİZMETLERİMİZ
Vakumlu Araç Tamiri
Oto Kaporta Boyama
Dolu Hasarı Onarımı
Kaporta Göçük Düzeltme
Mikron Boya
Pasta Cila Boya Koruma Servisi
Mini Onarım
Dolu Hasarı Tamiri
Boya Koruma
Tampon Tamiri
Boyasız Göçük Onarımı
Kaporta Boyama Servisi
Oto Yağmur Kaydırıcı Cam Koruma
Boya Koruma Faydaları
Jant Temizliği ve Bakımı

Bu Yazıya Oy Ver
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here